22 de maig 2008

Això també és fer país (el menjar)


BACALLÀ TARGARÍ

Ingredients per a 4 persones
· 4 talls de llom de bacallà dessalat
· ¼ de litre de brou de peix (blanc)
· 1 ceba picada petita
· 2 fulles de julivert picat
· 8 prunes seques estovades amb aigua
· 2 carxofes tallades a quarts, mig fregides
· 2 alls i porros picats ben petit (només la part blanca)
· 1 got de crema de llet fresca
· 1 poma tallada a quarts mig fregida
· 2 cullerades de farina
· 1 cullerada de conyac
· 1 pebrot verd tallat a trossets petits
· 3 pessics de pebre en pols
· Oli d’oliva, La sal necessària i Farina per a fregir el peix

MANERA DE CUINAR-LO
Hem de procurar que el bacallà sigui de qualitat i dessalat al seu punt.
Abans de començar a preparar aquest suculent plat de bacallà targarí, hem de disposar de tots els ingredients damunt la taula, nets i tallats tal com hem dit en un principi.
Posarem la paella al foc amb l’oli. Quan estigui un xic calent hi posarem els talls de bacallà, ben escorreguts i enfarinats. Els fregirem de la manera següent: primer per un costat, i després per l’altre. Hem de procurar que els falti una mica per acabar-se de coure. Els traurem i els guardarem per a utilitzar-los més endavant.
Agafarem una cassola i hi posarem l’oli, la ceba, el porro, el pebrot i el julivert. Deixarem que es vagi sofregint. Donarem alguna volta perquè tot quedi homogeni. Quan estigui mig cuit, hi tirarem el conyac i la farina. Ho remenarem i a continuació hi afegirem el brou de peix, la sal, el pebre i la crema de llet. Esperarem que arrenqui el bull i baixarem la intensitat de la flama deixant-ho coure cinc minuts.
En una cassola de fang posarem els talls que ja teníem cuits de bacallà, la carxofa, les prunes i la poma. Hi afegirem la salsa que acabem de fer i sacsejarem la cassola. Ho posarem al foc i ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts.
Passat aquest temps, poden portar-lo a taula i servir-lo des de la mateixa cassola.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

 

EINA (inadaptats)

La banda de Vilafranca es reunifica i anuncia la sortida d'un nou disc

ROGER PALÀ, Enderrock
Un mot de ressonància obrera i popular, Eina, és el nom que han triat els Inadaptats per emprendre una nova etapa de la seva carrera. El grup està gravant els temes del seu primer treball discogràfic als estudis de l'Ateneu Popular X de Vilafranca del Penedès, el municipi d'on provenen, amb l'objectiu que el disc vegi la llum abans de l'estiu. El debut estarà basat en L'art de la guerra, un llibre del segle VI abans de Crist escrit per l'estrateg militar xinès Sunzi.

RECULL D'ENGANXINES - recordes?

Aquí teniu un espai on hi aniré possant un recull d'enganxines,
de les que de ben segur quasi tothom ens recordarem.

Apali doncs, a disfrutar

Salut